Idén már hatodik alkalommal segítette a Magyarok Kenyere jótékonysági program a hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetését. A kezdeményezés jóvoltából a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ 3 tonna lisztadományt kapott.

A jótékonysági program keretében az ország valamennyi megyéjéből, illetve a határon túli településektől felajánlott és összegyűjtött búzát ünnepélyes keretek között összeöntötték, megőrölték, majd a búza egy részét liszt, másik részét pedig kenyér formájában juttatták el a rászorulókhoz. Baranya megyében idén a gazdák hozzájárulásának köszönhetően 11 tonna liszt került felajánlásra. Az adomány átadásának Baranya megyei helyszíne a Pécsi Gyermekotthon volt.

A szervezők az adományozási napot szimbolikus üzenetként összekötötték a Gyermekek Világnapjával. Az ünnepség Rittlinger József NAK Baranya Megyei Igazgatóság Elnökének köszöntőjével kezdődött, majd a Magyarok Kenyere Alapítvány képviseletében további köszöntőt mondott Dr. Korinek Beáta, és Biró Andrea Intézményvezető Asszony is. A jelképes adományátadás másik négy szervezettel közösen történt, és a pécsváradi különleges szükségletű lakásotthon valamint a Pécsi Gyermekotthon neveltjeinek műsorával zárult.

Ezúton is tisztelettel és szeretettel köszönjük a felajánlott adományt!

  1. szeptember 21.

                                                                                                          Werkmann Gabriella

 mt_gallery