Az ősz eleji szép időt kihasználva a 2-es számú Pécsváradi Különleges Lakásotthon gézengúzai Budapestre és Szegedre kirándultak. A két izgalmas és tartalmas napon a Szegedi Vadasparkot és a Fővárosi Növény-és Állatkertet látogatták meg.

Szeptember 14-én, szombaton 7 órakor indult el a kis csapat, 10 gyermek három kísérővel, Szeged felé. A gyerekek kicsit álmosan, de annál nagyobb izgalommal várták, hogy megérkezzenek a Vadasparkba, ahol sok kedves, ismert és kevésbé ismert állatot csodálhattak meg. Látták őket pihenés vagy játék közben, etetés alatt, sőt simogathattak is egy-kettőt (kecskét, birkát).

A vidám kirándulók az éhségüket a Pelikán-büfében egy-egy hatalmas Oroszlán-burgerrel csillapították.

A kis csapat szeptember 16-án már Budapest felé vette az irányt, hogy újabb élményekkel gazdagodhasson.

A Fővárosi Növény- és Állatkertben rendezték meg a 28. Sérült Gyerekek Napját, mely eseményen a lakásotthon gyermekei is részt vettek. Az állatkertben leginkább a fóka, és a nagyon játékos, jópofa jegesmedvék nyerték el a fiatalok tetszését. Az állatsimogatás itt sem maradhatott el: alpakák, kecskék és birkák kerültek a gondoskodó kis kezek alá. A nap folyamán a Republic zenekar is megörvendeztette a jelenlévőket, dalaikat közösen énekelték a gyermekekkel. A lányok beültek egy kis fodrászkodásra is, és aki bátor volt, hennarajzot is kérhetett a kézfejére.

Az őszi élménytúra sok boldog élménnyel és szép emlékekkel zárult.